.


STUDIEBUREAU
VAN HOORICKX

NIEUWS

Nieuw project in Tongeren op plaats van historisch kloostergebouw Picpussen

Studiebureau Van hoorickx werd aangesteld voor de stabiliteitsstudies van diverse projecten in de site van de historische school- en kloostersite Picpussen in tongeren.

In een eerste fase komt er een woonzorgcentrum met 90 bedden en 39 assistentiewoningen.

In een tweede fase zal er een herlocalisatie zijn van kinderdagverblijf De Mereltjes dat nu op de Hasseltsesteenweg gevestigd is en dat geschikt zal zijn voor de opvang van 180 kindjes. Daarnaast komen er ook nog 35 appartementen."

In een latere fase komen er nog twee woonblokken bij met respectievelijk 53 en 41 appartementen.

Lees het VRT NWS artikel en podcast

NBN Award

Tijdens het jaarlijks NBN-event dat plaatsvond op 28 november 2019 mochten we de NBN Award in ontvangst nemen voor het geleverde werk als NBN-expert.

Uiteraard dragen we deze mooie erkenning op aan de enthousiaste leden van de normencommissie metselwerk. Dankzij de gezamelijke inbreng van de leden speelt BelgiŰ ook op europees niveau een belangrijke rol bij de totstandkoming van de metselwerknormen hetgeen een belangrijk gegeven is voor een land waar gebouwen in structureel dragend metselwerk nog steeds een belangrijk aandeel vormen van de bouwwijze in ons land.

Lees de NBN Nieuwsbrief

Project Paterspand Turnhout

Studiebureau Van hoorickx werd aangesteld voor de stabiliteitsstudies van het project op en om het voormalig kloostergebouw Paterspand in het centrum van Turnhout.

Het Paterspand zelf zal de komende jaren in opdracht van Imoya en Interoffices een grondige metamorfose ondergaan.

De centrale inkomhal wordt omgetoverd tot een indrukwekkende coworkingspace en de kantoren op het gelijkvloers worden volledig vernieuwd. In de vroegere kerk is een culinair restaurant gepland.

De huidige parking maakt plaats voor een ondergrondse parking, een tachtigtal appartementen Ún een nieuw aangelegde tuin. Het architecturaal gedeelte wordt verzorgd door A.I.M. (Architects in Motion) uit Turnhout.