.


STUDIEBUREAU
VAN HOORICKX

HOME

Studiebureau Van hoorickx is een jong en dynamisch, maar tevens ervaren studiebureau waar u terechtkan voor dienstverlening omtrent stabiliteit, energieprestatie en speciale technieken.

Het studiebureau spitst zich toe op bouwtechnische studies van allerlei soorten gebouwen, gaande van appartementsgebouwen, schoolgebouwen, rusthuizen tot industriŽle gebouwen en kunstwerken van burgerlijke bouwkunde zoals bruggenbouw, waterzuiveringsstations en electriciteitscentrales.

Hierbij dragen we de kwaliteit van de studie hoog in het vaandel.

Naast traditionele bouwtechnische studies is het studiebureau tevens actief als consultant voor bedrijven zoals Bekaert (staaldraad), Wienerberger en Ploegsteert (metselwerk) en Laureys (gelamelleerde liggers).

HISTORIEK

Studiebureau Van hoorickx werd in 1992 opgericht en kan dus rekenen op 30 jaar ervaring.
Beetje bij beetje is het in de loop der jaren uitgegroeid tot ťťn van de toonaangevende studiebureaus van de Kempen.
Het studiebureau spitste zich in de beginjaren hoofdzakelijk toe op stabiliteitsstudies van gebouwen.
In 2006 werd ook gestart met dienstverlening omtrent energieprestatie van gebouwen (EPB-studies en EPC-certificaten).
Hierbij aansluitend volgde ook dienstverlening omtrent speciale technieken zoals verwarming, koeling, ventilatie, elektriciteit, verlichting, enz...

Zaakvoerder Bernard Van hoorickx is een erkend expert van het WTCB, is actief bezig binnen de Normencommisssie, zowel op federaal als op europees niveau waar hij meewerkte aan de ontwikkeling van de structurele eurocodes. In 2013 werd hij verkozen tot voorzitter van de NBN-Eurocode 6 commissie.

Dit jaar bestaat het studiebureau inmiddels dus bijna 30 jaar. We danken al onze trouwe klanten voor hun jarenlange vertrouwen en hopen nog vele jaren tot uw dienst te mogen staan.

NIEUWS

CORONA-maatregelen

Ten gevolge de Corona-maatregelen zijn alle medewerkers van Studiebureau VAn hoorickx overgeschakeld naar thuiswerk. Ze blijven evenwel bereikbaar per mail.

Ontwerpvergaderingen, coŲdinatievergaderingen of werfvergaderingen zullen enkel via videoconferentie plaatsvinden (Microsoft Teams, Skype, ...). Werfbezoeken zullen op cruciale momenten nog wel door kunnen gaan. We verzoeken de aannemers of andere aanwezigen hierbij om de social distancing strikt te respecteren en onze medewerkers dus enkel vanop afstand aan te spreken.


NBN Award

Tijdens het jaarlijks NBN-event dat plaatsvond op 28 november 2019 mochten we de NBN Award in ontvangst nemen voor het geleverde werk als NBN-expert.

Uiteraard dragen we deze mooie erkenning op aan de enthousiaste leden van de normencommissie metselwerk. Dankzij de gezamelijke inbreng van de leden speelt BelgiŽ ook op europees niveau een belangrijke rol bij de totstandkoming van de metselwerknormen hetgeen een belangrijk gegeven is voor een land waar gebouwen in structureel dragend metselwerk nog steeds een belangrijk aandeel vormen van de bouwwijze in ons land.

Lees de NBN Nieuwsbrief

HARDWARE / SOFTWARE

Het studiebureau beschikt over alle nodige hardware (PC's, plotters, scanners,...) en over geavanceerde rekenprogramma's en tekenpakketten teneinde de studies in optimale omstandigheden te kunnen uitvoeren. Als tekenpakket wordt gebruik gemaakt van AutoCAD 2019, aangevuld met Revit en met de nodige applicaties met betrekking tot stabiliteitsstudies en studies van speciale technieken.

Als rekensoftware wordt onder meer gebruik gemaakt van de SCIA-rekenmodules welke up to date zijn met de huidige europese normen.

In 2013 werd het studiebureau genomineerd door het SCIA-Nemetchek team voor het ontwerp van de Mercedesgarage van Car Assistance Company te Turnhout. Bekijk hier de link naar de wedstrijdpagina.